imageedit_1_4507296584

Training By LO

ved Lisbeth Otvald

Logo med transp. 1ny3

Rally på Bornholm i bededagsferien 2023.

En helt fantastisk forlænget weekend i starten af maj blev tilbragt på Bornholm.

Sammen med mine to skønne teenager drenge gik turen til Bornholm med færgen fra Køge natten til fredag d. 5. maj 2023. Vi skulle bruge den sidste bededagsferie på Bornholm, og på at deltage i rally.

 

Vores tur til Bornholm startede med at pakke bilen til bristepunktet, der skulle telte, stole, silvershade, tøj og hundeudstyr med. 

Basis for turen til Bornholm var at vi var meldt til rally prøve fredag, lørdag og søndag.

Deevee skulle stille i rally champion klassen og Riva skulle stille i begynder B.

Da rally junior klassen udgår pr. 30. juni 2023, (dog med undtagelse af DM 2023) havde jeg snakket med Sebastian om, hvorvidt han havde mod på at stille med Riva i juniorklassen. Det ville han gerne prøve, så derfor skulle Riva også stille i juniorklassen alle tre dage.


Fredag d. 5. maj

Efter at have brugt fredag morgen og formiddag i vores lejede hytte på Hasle camping kørte vi til Østerlars ved 13-tiden. Vi var alle pakket godt ind, for Bornholm bød på blæst, så det var bidende koldt. Det var så koldt at jeg ærgrede mig over at jeg ikke havde fået hundenes Canelana dækkener med, for de skulle helst ikke blive for kolde i mellem opvarmning og deres tur på banen.

 

Den første klasse vi skulle stille i var med Riva i rally begynder klassen. Jeg kom på som en af de første, så Sebastian kunne nå at træne lidt med Riva før det var hans tur i junior klassen med hende.

Riva og jeg havde en god tur på banen, jeg lavede en enkelt øvelse om, og så blev der trukket for to gange snus. Vi endte med 95 point ud af 100, og da dette var vores tredje begynder prøve og alle tre prøver var bestået med over 70 point blev Riva Rally Begynder Mester på dagen.

Kort tid efter var det så Sebastians tur på banen med Riva. Uheldigvis mister de en øvelse, da de begge står helt stille mellem to skilte, men ellers mister han kun yderligere 4 point. Sebastian og Riva ender med 86 point og har nu første resultat på vej mod at blive Rally Junior Mester.

 

Champion klassen som jeg skulle stille i med Deevee var dagens sidste klasse, så klokken blev 18:30 før vi skulle gå banegennemgang. Det var en god bane, men Deevee bliver uopmærksom på vej mod en øvelse med sideskift omkring en kegle, så den øvelse må vi lave om, og selvom jeg laver den om, får jeg ikke givet Deevee tid nok til at finde fokus, så hun kommer slet ikke omkring keglen. Den øvelse ender med at koste os 13 point. Herudover er der to fradrag á 1 point, så vi ender på 85 point ud af 100

Sebastian og Riva 86 point
Sebastian og Riva
Deevee von der Nidderspitz
Super Rally Champion
Sebastian og Riva 93 point
Sebastian og Riva

Lørdag d. 6. maj

Efter en god nats søvn og muligheden for at sove længe lørdag morgen gjorde vi ved 13-tiden klar til at køre mod Østerlars igen. Vejret var lidt bedre en om fredagen, men som udgangspunkt var det blæsende og koldt. I løbet af eftermiddagen aftog vinden og momentvis var der plads til at tage et af de mange lag tøj af, for blot at tage det på igen en halv time efter.

Lørdag skulle Deevee på først, champion klassen var sat til at starte 14.45, så der var god tid til at lufte og varme hunde op. Jeg havde efter fredagens bane gennemløb affundet mig med at det nok ikke var vores weekend i denne omgang. Jeg vidste at Deevee kan alle øvelserne, så det ville blot være et spørgsmål om hvordan mine nerver ville få indflydelse på hende. I forbindelse med at  forventningspresset var dalet var mine nerver også aftaget. Dette betød at jeg gik på banen med en hund i fuld fokus, og det fortsatte hun med at være næsten hele banen igennem.

Midtvejs i banen blev jeg ramt af "Det går da vist meget godt det her" så nerverne dukkede op igen, hvilket Deevee straks kvitterede med en stor bue og en langsom reaktion.  Da der nu alligevel ikke var mulighed for at få et fejlfrit bane gennemløb, indfandt følelsen af ro sig igen.  Deevee genfandt fokus og gik derefter resten af banen uden fejl.

Da vi gik fra banen var jeg yderst tilfreds, ud over de to små fejl var min fornemmelse at resten havde været i orden. Det var også dommerens vurdering, så vi fik 98 point ud af 100. På dagen var det nok til en 2. plads, men fordi vinderen af klassen allerede var Rally Super Champion gik Supercertifikatet videre til Deevee. Med dette Supercertifikat havde Deevee nu indkasseret sit tredje og Deevee fik titlen Super Rally Champion.

 

Nu var det så ved at blive Rivas tur, vi fik hende varmet godt op, arbejdede på nogle af de øvelser der kom på banen og legede ellers med hende.

Jeg skulle igen på som en af de første, så Sebastian kunne igen nå at træne lidt med Riva før det var hans tur i juniorklassen.

Riva gik en helt fantastisk bane, der blev trukket for to lidt ude af position, men ellers var der ikke noget at komme efter. Vi fik 98 point for bane gennemløbet og i et stærkt felt rakte det til en 3. plads.

Da det blev Sebastians tur havde han forberedt sig godt, han havde en plan, og den fulgte han. Han valgte at lave en passage om, da han troede den ville koste ham 10 point ligesom dagen før og ellers fik han trukket fire point. Alt i alt endte han på 93 point, og var nu et skridt tættere på at blive Rally Junior Mester.

Søndag 7. maj

Søndag var vi tidligt oppe. Championklassen var sat til at starte ca. kl. 9.00, og ud over at være der i god tid, så skulle vi lige have pakket bilen først.

Heldigvis var der udsigt til godt vejr, jeg var nemlig ved at være godt træt af at skulle pakkes ind så jeg nærmest ikke kunne bevæge mig, så det var dejligt at kunne tage nogle af de varme tøj lag af.

Igen formåede jeg at holde nerverne i ro, glæden over at Deevee var blevet Super Rally Champion om lørdagen fjernede presset at skulle præstere. Sammen får vi gået en fantastisk bane indtil jeg ved øvelsen tre skridt til venstre, med hunden på højre side ikke får givet signal om at jeg nu vil træde 90 grader sidelæns. Deevee får fulgt mig med forparten, men har ikke en ret stor chance for at få bagparten med så hurtigt. Jeg får øvelsen gjort om, og holder fokus resten af banen.

Vores bane gennemløb bliver belønnet med 97 point, hvilket på dagen rakte til en 5. plads.

 

Begynder klassen var sat til at starte ca. kl. 13.00, men da der var flere der skulle nå færgerne, gjorde alle hvad de kunne for at blive hurtigt færdige.

Begynderklasse havde således banegennemgang kl. 12.30, og som de to forrige dage var jeg på som en af de første og Sebastian var på med Riva lige efter begynderklassen.

Mit bane gennemløb var helt fantastisk, det var kun lige efter løbe øvelsen, at Riva  kom ud af position, ellers formåede vi at gennemføre alle andre øvelser så de kunne godkendes uden at miste point.

For vores præstation fik vi 99 point, og på dagen var det nok til en 3. plads.

Nu var det så spændende om Sebastian kunne levere et bane gennemløb til over 70 point, hvis han gjorde det ville han blive Rally Junior Mester på dagen. Vi havde snakket om det, og vi havde også snakket om, at bare fordi det er gået godt to gange kan der altid ske noget når man er på banen, som gør at det ikke forløber som planlagt.

Sebastian får leget og varmet op med Riva, han stiller sig klar da sidste hund før ham går ud af banen. Da det bliver Sebastians tur går han på banen, han arbejder sig flot igennem banen skilt for skilt, han hjælper Riva de steder det er nødvendigt for at holde hende i position, og sørger selv for at fødderne står stille når det er nødvendigt.

Da han rammer mål er jeg ufattelig spændt på dommerens bedømmelse. Jeg kunne ikke se at der havde været noget der gav anledning til fratræk, men jeg er jo heller ikke på nogen måde uvildig i min bedømmelse.

Jeg løber over til Sebastian netop som han får sin bedømmelse og sørme om han ikke får 100 point ud af 100.

Sebastian og Riva er klar
Sebastian og Riva 100 point
Lann Morian Riva
Rally Begynder Mester
Rally Junior Mester

Sebastian og Riva bliver Junior Rally Mester og måske de sidste der får titlen da den udgår d. 30. juni i år.

Som prikken over iét og som afslutning på en helt fantastisk rally weekend blev Sebastian og Riva også kåret som Bornholms Vindere 2023 i Junior klassen, og på baggrund af weekendens resultater har han kvalificeret sig til DKK´s DM 2023 i rally junior klassen

 

Stort tillykke til Sebastian og Riva  med den flotte præstation.

Hvis du kunne tænke dig at se Sebastians bane gennemløb, så kan du se den her: